SE*Pawpoint's
Vi finns i Hässelby,
Stockholm, Sweden

Kontakta oss gärna!

Vi är med i SVERAK
Sveriges största kattförbund

Om oss

Jag heter Jenny Starborg och bor i Hässelby villastad (Stockholm) tillsammans med sambo och två tonårsbarn. Här hemma bor såklart också våra katter: Brittiska långhår och Brittiska korthår. Mitt stamnamn blev registrerat i SVERAK 2018, och fokus har hela tiden legat på Brittiskt långhår först och främst och i andra hand Brittiskt korthår.

Jag har tidigare arbetat med djur som djurvårdare (utökad nivå 2), och har gjort det mesta som djurvårdare gör dagligdags på smådjurskliniker. Den erfarenheten har varit väldigt bra att ha som katt- och hunduppfödare.

I katteriet satsar jag primärt på att arbeta inom färgvarianten colourpoint, det vill säga när katterna har ljus kroppsfärg och färgade tassar, svans, nos och öron med blå ögonfärg. Dessutom tycker jag att det är både roligt och viktigt att åka på kattutställningar för att få katterna bedömda mot rasstandard och andra katter. Sedan 2005 har jag haft hunduppfödning av hundrasen Shetland Sheepdog, i dagsläget har vi endast en fin ung tik som bor hos fodervärd.

Till oss tar man sig enkelt via Bromma flygplats och Arlanda flygplats. Även med regionaltåg och kommunaltrafik (SL) eller bil.

Vår inriktning

När man föder upp katter (eller andra djur) är det viktigt att man har en tydlig målsättning. För oss har det varit enkelt: vi vill föda upp Brittiska långhår i första hand, och satsar därför på det. För att säkerställa att aveln går åt rätt håll deltar vi då och då på kattutställningar där de bedöms av domare och tävlar mot andra katter.

Färginriktningen är främst solida colourpoint och mönstrade colourpoint, men vi föder också upp helfärgade katter utan colourpoint stundtals. Vi gillar färger som brunt, blått, choklad, kanel, rött – även lila, fawn och creme, i kombination eller var för sig med mönster och/eller maskning.

Kompetens och utbildning

När jag arbetade som djursjukvårdare (utökad nivå 2) arbetade jag bland annat på Norrtälje Djurklinik, Karolinska Universitetssjukhuset och Kattstallet.

Jag har även haft praktik på Solvalla, Solvalla hästklinik, Vällingby ridskola och Skansen.

Så här började det

Jag fastnade för en helt fantastisk kattunge från Karin Boman, S*Baltimore’s. Den underbara katten var Sally, S*Baltimore’s Lasalle, som senare blev mamma till kull A och C i hos oss. Som man ser på bilden intill är Sallys ögonfärg alldeles fantastisk.

Förutom Sally har vi även fått äran att dela livet med två ytterligare vackra S*Baltimore’s-tjejer: Nevita och Roxelle.

Jag är så glad över att vi fick förtroendet av få ta hand om de här underbara tjejerna.

Sedan kom Kenzo

För att hitta en hane med de kvaliteter som vi ville ha importerade vi Kenzo Maybemogwai*CZ från Tjeckien. Min stora kärlek i kattformat! Vilken underbar kille han var och är. Sköter sig exemplariskt, har kroppsmassa, uttryck, päls- och ögonfärg. Vi är så nöjda med honom.

Stort tack till Kenzos uppfödare Bronislava Bartosova Holubjakova för att vi fick äran att ta hand om denna underbara guldklimp.

Nu är vi här!

Sedan starten har det fötts flera colourpoints hos oss, men också några fullfärgade och mönstrade Brittiskt lång- och korthår. Det känns som vi är på rätt spår.

Bland annat är det härligt för oss att dela livet med vår kattgrupp, det går bra för katterna när vi visar dem på kattutställningar och familjer som köpt kattungar från oss är nöjda och glada. Det är inte mycket mer man kan begära för att vara nöjd. 🙂

Är du intresserad av en kattunge från oss, kolla in under Aktuell kull eller Planerad kull.

Intresserad av en kattunge från oss? Ta gärna kontakt med oss.